اولین دوره "کارگاه ساخت کتابخانه آنتی بادی انسانی"
در تاریخ شنبه، ۲۰ دی ۱۳۹۳ توسط ahmadvand

اخبار علمی
شبکه تحقیقات پزشکی مولکولی وزارت بهداشت(صادر کننده گواهی های آموزشی معتبر در کشور)در نظر دارد اولین دوره " کارگاه ساخت کتابخانه آنتی بادی انسانی " را از تاریخ 14 لغایت 17 بهمن 1393 برگزار نماید.
مقدمه و معرفی کاربردهای این کارگاه:

روش نمایش فاژی از جمله تکنیک هایی است که امکان دستیابی به آنتی بادی های منوکلونال انسانی را مستقیماً از توالی های ژنی ایمونوگلوبولین انسان فراهم می سازد. چنانچه دو آنتی بادی منوکلونال انسانی درمانی ادالیمومب (Adalimumab®) و بلیمومب (Belimumab) موجود در بازار و چندین آنتی بادی انسانی دیگر که در مراحل مختلف کارآزمایی بالینی هستند، با روش نمایش فاژی تولید می شوند. از جمله کاربردهای روش نمایش فاژی ساخت کتابخانه هایی از ژن های آنتی بادی انسانی به صورت آزمایشگاهی (in vitro) می باشد. در این کتابخانه ها نواحی متغیر آنتی بادی روی سطح باکتریوفاژها (فاژ) نمایش داده می شود. روش نمایش فاژی، فنوتیپی را اعطا می کند که می توان از آن برای انتخاب کلون آنتی بادی موردنظر و در واقع ژنوتیپ آن استفاده کرد.

گنجینه بیانی کتابخانه های نمایش فاژی، آینه گنجینه لنفوسیت های B میزبانی هستند که RNA از آن گرفته شده است. با توجه به این نکته که حیوان یا انسان دهنده خون (در واقع لنفوسیت های B) قبلاً با آنتی ژن موردنظر مواجه شده است (کتابخانه ایمن) یا خیر (کتابخانه غیرایمن)، از کتابخانه های حاصله می توان برای رسیدن به پاسخ های ایمنی همورال ثانویه یا اولیه استفاده کرد. با تعداد نمونه اندک از تعداد محدودی از افراد بیمار (در افراد بیمار، سیستم ایمنی به سمت تارگت های مشخصی سوق داده شده است)، می توان کتابخانه ایمن ساخت. چراکه می توان آنتی بادی های IgG با افینتی بالا بدست آورد. اما تنوع در این کتابخانه ها کم بوده و تنها برای آنتی ژن های محدودی امکان جداسازی آنتی بادی وجود دارد. همچنین برای هر بیماری (سرطان یا بیماری های خود ایمنی یا هر بیماری دیگر نظیر هپاتیت .....) باید کتابخانه مجزا ساخته شود که طبیعتاً زمانبر و پرهزینه می باشد. به همین دلایل، کتابخانه های غیر ایمن برای یکبار ساخته می شوند تا به عنوان منبعی برای جداسازی آنتی بادی های مختلف علیه انواع آنتی ژن ها بکار گرفته شوند چنانچه آنتی بادی های کاملاً انسانی (در بازار دارویی Humira® و Benlysta®) همگی از کتابخانه های انسانی غیرایمن (در دهه 1990) بدست آمده اند. در ساخت کتابخانه غیرایمن، نکته مهم و تاثیرگذار تنوع کتابخانه در نمایش انواع قطعات آنتی بادی متفاوت بر روی فاژها می باشد. کتابخانه های فاژی غیرایمن (حاصل از لنفوسیت های B افراد سالم) بسیار ایده آل هستند و به عنوانuniversal Ag-unbiased libraries شناخته می شوند چرا که می توان از آن ها، انواع آنتی بادی های با افینیتی مناسب را برای هر نوع آنتی ژنی (آنتی ژن خودی، غیر ایمونوژن و سمی) بدست آورد. از آنجا که آنتی بادی های انسانی که در بازار دارویی موجود می باشند و بسیاری از آنتی بادی های انسانی که در مراحل مختلف کارآزمائی های بالینی هستند از کتابخانه های غیرایمنی بدست آمده اند که تجاری نبوده و کاملاً در انحصار تعداد محدودی از کمپانی ها (Dyax® و Hucal®) می باشند، نیاز به چنین کتابخانه هایی به عنوان منبع بسیار با ارزش(بی پایان)درجهت جداسازی انواع آنتی بادی های انسانی علیه هر نوع آنتی ژن همواره وجود خواهد داشت.

برای ساخت کتابخانه غیرایمن فاژی بزرگ (Single-Pot Library) نواحی متغیر گنجینه ژنی افراد دهنده لنفوسیت، با روش PCR تکثیر می شود. به منظور دستیابی به تنوع بالا، پرایمرهایی طراحی شده است که همه خانواده های ژنی ناحیه متغیر را پوشش می دهند. نواحی متغیر تکثیر یافته (VL و VH) به همراه ناحیه ثابت زنجیره سبک (CL) و زنجیره سنگین (CH) ایجاد قطعات Fab می کنند.برای ساخت کتابخانه فاژی نمایشگر قطعات آنتی بادی Fab، ابتدا گنجینه ژنی ناحیه متغیر زنجیره سنگین در ناقل فاژمیدی pCB4 (فاقد ژن pIII) و گنجینه ژنی زنجیره سبک در ناقل فاژمیدی pCB3 کلون می گردد. سپس مجموعه ژنی ناحیه متغیر زنجیره سنگین در ناقل فاژمیدی pCB3 دارای گنجینه ژنی زنجیره سبک کلون گردیده تا نهایتاً کتابخانه آنتی بادیFab به صورت نمایش بر روی فاژ حاصل گردد.

سر فصل های این کارگاه:

مباحث تئوری کارگاه:
1. آشنایی با روش نمایش فاژی و اهمیت ساخت کتابخانه های آنتی بادی
2. کتابخانه های آنتی بادی انسانی (ایمن، غیر ایمن و سنتزی) و انواع تجاری آنها
3. آشنایی با ساخت کتابخانه های قطعات آنتی بادی scFv و Fab
4. مروری بر تاریخچه و فرایند دستیابی به آنتی بادی های ادالیمومب و بلیمومب
5. نگاهی بر آنتی بادی های انسانی در بازار دارویی دنیا

مباحث عملی کارگاه:

1. جداسازی لنفوسیت ها از خون
2. استخراج RNA با استفاده از RNAX-PLUS
3. ساخت cDNA
4. فرایند PCR زنجیره سبک و ناحیه متغیر زنجیره سنگین
5. هضم آنزیم قطعات تکثیری و وکتورهای فاژمیدی
6. کلونینگ زنجیره سبک در وکتور فاژمیدی و ساخت کتابخانه زنجیره سبک (الکتروپورشن محصول لیگاسیون به درون میزبان باکتریایی)
7. کلونینگ قطعات ناحیه متغیر زنجیره سنگین در وکتور فاژمیدی و ساخت کتابخانه زنجیره سنگین
8. هضم آنزیمی قطعات ناحیه متغیر زنجیره سنگین در کتابخانه زنجیره سنگین
9. کلونینگ قطعات ناحیه متغیر زنجیره سنگین به وکتور حاوی قطعات زنجیره سبک و ایجاد قطعات نهایی Fab.

گروه مخاطبین (گروه هدف) این کارگاه:

کلیه رشته های زیست شناسی، میکروب شناسی، قارچ شناسی، ویروس شناسی، بافت شناسی، ایمنی شناسی، بیوشیمی، ژنتیک پزشکی، بیوتکنولوژی پزشکی، علوم آزمایشگاهی، داروسازی (فارماکوگنوزی، سم شناسی، بالینی، بیوتکنولوژی دارویی...)، پزشکان و ....

زمان:
14 لغایت 17 بهمن 1393

محل اجرا :
بخش بیوتکنولوژی پزشکی انستیتو پاستور ایران

تلفن:
66954324_021
64112449_021

molmednet@gmail.com
molmednet@yahoo.com






توجه : کارگاه فوق دارای تائیدیه و گواهی رسمی از معاونت آموزشی اداره کل آموزش مداوم جامعه پزشکی وزارت بهداشت و گواهی رسمی معتبر از شبکه تحقیقات پزشکی مولکولی وزارت بهداشت به دو زبان فارسی و انگلیسی می باشد.

اولین دوره "کارگاه ساخت کتابخانه آنتی بادی انسانی" | ورود/ایجاد حساب کاربری | 0 نظر ارسال شده است
ما در قبال نظرات پاسخگو نیستیم.

معرفی شبکه

صفحه نخست

درباره شبکه
اهداف
رسالت (ماموریت)
اولویت ها

برنامه استراتژیک
اساسنامه (جدید)
اعضا شبکه
آمار

آخرین اخبار
· کارگاه مهندسی ژنتیک اول و دوم آذر 1401 (دوشنبه، ۲۳ آبان ۱۴۰۱)
· نهمین دوره آنلاین برنامه کشوری " تربیت زیست پژوهشگر" (شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۰)
· از ژن تا درمان (2) (سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰)
· هشتمین دوره آنلاین برنامه کشوری " تربیت زیست پژوهشگر" (شنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۰)
· آشنایی با روشهای سلولی مولکولی، تولید داروهای بیولوژیک و کاربرد آنها در درمان ( از ژن تا درمان) (سه شنبه، ۳۰ دی ۱۳۹۹)
مجمع عمومی
دستورالعمل برگزاری مجمع عمومی
ارکان شبکه

شبکه پزشکی مولکولی کشور زیر نظر معاونت تحقیقات و فناوری بوده و ارکان آن شامل ساختار ذیل است:

اعضاء شبکه

شورای راهبردی 

رئیس شبکه 

دبیرخانه  

شورای پژوهشی- آموزشی

فعالیت های شبکه

 زیرساختاری
 ستادی و اجرایی
 آموزشی

ابزار و امکانات سایت
· مدیریت سایت
· ثبت نام و ایجاد کاربر جدید
· فرم ها و گزارش ها
· سوالات پرسیده شده
· فهرست کاربران
· اخبار
· معرفی ما به دوستانتان
· انتقادات و پیشنهادها
· جستجو پیشرفته
· گزارش ها و مقالات علمی
· آمار مشاهدات
· ارسال خبر
· عناوین
· لیست برگزیده
· پیوندها
· خروج
پذیرش طرح

شرایط پذیرش طرح

اهداف پذیرش طرح

اولویت های تحقیقاتی
گردش کار بررسی طرح

شاخص های انتخاب طرح

پرسشنامه طرح های تحقیقاتی 
راهنمای نگارش طرح

ارتباط با شبکه

دبیرخانه شبکه پزشکی مولکولی ایران از سال 1379 و بنابر صلاح دید معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در انستیتو پاستور ایران مستقر می باشد.
کلیه علاقمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره واتساپ دبیرخانه شبکه 09373022275 یا به آدرس پست الکترونیکی شبکه molmednet@gmail.com تماس حاصل نمایند.



Copyright© 2008-2023 Iranian Molecular Medicine Network
Webmaster: Dr. Kasra Esfahani