تکنولوژی ویرایش ژنی با محوریت سیستم Genome Editing Technology (CRISPR/Cas9 [1]

نوشته شده توسط : Admin در تاریخ شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵
News [2]
شبکه تحقیقات پزشکی مولکولی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ( یکی از معتبرترین صادر کنندگان گواهی های رسمی _ آموزشی در کشور) در نظر دارد در تاریخ 6 خرداد ماه 95 "کارگاه تکنولوژی ویرایش ژنی با محوریت سیستم Genome Editing Technology" را برگزار نماید.
مقدمه و معرفی کاربردهای کارگاه :

تکنولوژی ویرایش ژنی (Genome editing technologies) بر پایه نوکلئازهایی با قابلیت برنامه ریزی از قیبل: مگانوکلئازها (meganucleases)، نوکلئازهای انگوشت روی (zinc finger nucleases)، TALEN و جدیدترین سیستم این تکنولوژی یعنی CRISPR/Cas9 باعث افزایش توانایی محققان برای ایجاد تغییرات دقیق در ژنوم سلولهای مختلفی شده است . این تکنولوژی کاربردهای بسیار وسیعی در حوزه های مختلف علوم زیستی از خود نشان داده است که نمونه هایی از آن ایجاد مدل سلولی و حیوانی بیماری های مختلف و از آن طریق پی بردن به نقش و ارتباط ژنتیک و بیماری ها است.
امیدوارانه ترین کاربرد تکنولوژی ویرایش ژنی ، احتمال دست یابی به درمان هایی بر اساس این تکنولوژی و ابزار های آن از طریق حذف یا تصحیح مستقیم موتاسیون های ژنتیکی ، و یا ایجاد موتاسیون های مفید در بافت ها و سلول های بیمار می باشد. در نتیجه از این طریق میتوان به روش های درمانی جدید برای بیماری هایی دست یافت که به درمان های معمولی پاسخ گو نمی باشند.
ابزارهای ویرایش ژنی (Genome editing tools) از طریق ایجاد شکست های دورشته ای در جایگاه های اختصاصی ژنوم قادر به ویرایش دقیق آن خواهند بود. در نتیجه این شکست ها ، در محل شکست ، مکانیسم های ترمیمی درون سلولی از قبیل NHEJ یا HDR فعال خواهند شد.
در این کارگاه مفاهیم کلی عملکردی و کاربردی این تکنولوژی و مکانیسم اثر و کاربردهای ابزارهای آن بیان خواهد شد و سپس در ادامه به نحوه طراحی و مسایل مهم در اجرای عملی و کاربردی جدیدترین این ابزارها یعنی CRISPR/Cas9 پرداخته خواهد شد.

سر فصل های کارگاه :

معرفی تکنولوژی ویرایش ژنی
ابزار های ویرایش ژنی (ZFN,TALEN,CRISPR/Cas9)
کاربرد ابزار های این سیستم
معرفی عملکرد،ساختار و کاربردهای سیستم CRISPR/Cas9
چگونگی طراحی و اجرای CRISPR/Cas9
سیستم های بهینه سازی و ارتقاء عملکرد آن

گروه مخاطبین (گروه هدف):
کلیه فارغ التحصیلان و دانشجویان دکتری و دانشجویان ارشد رشته های:
علوم پایه، زیست شناسی ، بیوتکنولوژی ، بیوتکنولوژی دارویی، ویروس شناسی،ایمونولوژی ، دکتری داروسازی، پزشکان و دکتری حرفه ای، بیولوژی سلولی و مولکولی، بیوشیمی، میکروبیولوژی و ژنتیک.

زمان:
6 خرداد 1395

محل برگزاری:
انستیتو پاستور ایران






تلفن های ثبت نام:
66954324_021
64112449_021

تلگرام شبکه:
09373022275

کانال خبری شبکه:
www.telegram.me/molmednet

اینستاگرام شبکه :
molmednet

گوگل پلاس شبکه :
Iranian Molecular Medicine Metwork
تکنولوژی ویرایش ژنی با محوریت سیستم Genome Editing Technology (CRISPR/Cas9 | ورود/ایجاد حساب کاربری [3] | 0 نظر ارسال شده است
ما در قبال نظرات پاسخگو نیستیم.
لینک های مرتبط
  [1] http://irmolmednet.ir/html/index.php?name=News&file=article&sid=210
  [2] http://irmolmednet.ir/html/index.php?name=News&catid=&topic=1
  [3] http://irmolmednet.ir/html/user.php